Despre mine

De ce am ales psihologia și ce mă recomandă

Am devenit psiholog pentru că mi-am dorit dintotdeauna să înțeleg cum funcționează psihicul uman. În cadrul formării ca terapeut, mi-am descoperit și dezvoltat abilitățile potrivite pentru a însoți oamenii să găsească soluții, explicații și resurse pentru a depăși anumite momente sau blocaje din viețile lor. 

În timp, am explorat mai multe abordări terapeutice: terapia experiențială, terapia sistemică care este centrată pe familie, terapia prin acceptare și angajament, terapia dialectic-comportamentală și terapia prin joc. Atunci când scriu pe blogul meu, dar și în practica din cabinet, mă inspir adesea din psihologia evoluționistă și neuroștiințe.

Aprofundarea acestor abordări diferite m-a ajutat să îmi perfecționez abilitatea de a relaționa cu adulții și adolescenții pe care îi ajut. 

Pe lângă pasiunea de a înțelege psihicul uman, mai am o pasiune la fel de mare – cea de a-i învăța pe ceilalți lucruri despre ei înșiși prin joc sau prin activități practice. Așa că, pe lângă terapie individuală, desfășor workshop-uri sau cursuri de abilități cu focus pe gestionarea emoțiilor și îmbunătățirea relațiilor.

Formarea Profesională

 • 2009 – După ce am absolvit Facultatea de Psihologie, am urmat cursurile de formare în Terapie Sistemică, centrată pe familie, în cadrul Asociatia de Consiliere si Terapie a Familiei Romania.
 • 2011 – Ulterior, am urmat cursul de formare postuniversitară în Consiliere şi Psihoterapie în cadrul şcolii de formare şi dezvoltare personală S.P.E.R.
 • Din 2011, sunt psiholog cu drept de liberă practică în Consiliere Psihologica cu cod personal de identificare la Colegiul Psihologilor: 10249.
 • 2014 – Am absolvit Masterul de Psihologie Școlară și Consiliere Educațională.
 • 2015 – Am înființat “Cabinetul Individual de Psihologie Răducan Anca” cu codul de înregistrare: 10B5930.
 • 2017 – Am absolvit cursul de formare în Terapia Dialectic-Comportamentală, o metodă potrivită pentru persoanele cu dificultăți în gestionarea emoțiilor (exemplu: stres post-traumatic, tulburarea de personalitate borderline, tulburare de anxietate, impulsivitate crescută, depresie, dependență de alcool, mâncare, jocuri, etc.) și cu risc suicidar sau de auto-vătămare. 
 • 2017 – Am absolvit cursul “Feedback-Informed Treatment”, care mă ajută în procesul terapeutic să ghidez cu succes persoanele care mă solicită prin folosirea eficientă a feedbackului.
 • 2022 – Am absolvit formare postuniversitare în Psihoterapia Integrativă a Traumei la Institutul de Studiu și Tratamentul Traumei.

Experiența Profesională

În prezent, îmi desfășor activitatea la cabinetul meu, un spațiu liniștit și primitor, localizat în zona Piața Romană. Aici desfășor atât sesiunile de psihoterapie individuală, cât și activitățile de grup (cursuri pentru gestionarea emoțiilor sau grupuri de terapie și suport).

În trecut:

 • 2015 – 2020 – Am colaborat cu Clinica Hope, unde am oferit servicii de consiliere psihologică/psihoterapie individuală și cursuri/grupuri pentru gestionarea emoțiilor inspirate din programul de terapie DBT. În acest timp, împreună cu colegele mele, am organizat prima formare din România de terapie dialectic-comportamentală și am fost leader de echipă pentru echipele de consultanță DBT destinate psihoterapeuților.
 • 2015 – 2017 – Am colaborat cu Centrul Educațional Baby PlaySchool, unde am oferit consultanță educațională (training despre psihologia copilului pentru educatoare, recrutare de personal, construirea curriculei) și am organizat ateliere pentru părinți.
 • 2013 – 2017 – Am organizat ateliere de parenting despre: teama de eșec și nevoia de explorare a copilului, nevoia de acceptare și stabilirea limitelor, construirea siguranței emoționale, dezvoltarea preșcolarilor și educația potrivită stadiului în care se află.
 • 2016 – Consiliere vocațională pentru tinerii din proiectul Descoperă dezvoltat de Asociația Create Yourself.
 • 2015 – Am lucrat ca psiholog în cadrul Grădiniței Elite, unde am oferit training-uri pentru educatoare despre psihologia copilului, consiliere psihologică și ateliere pentru părinți, logopedie și terapie pentru copii.
 • 2015 – Am colaborat cu After School Soare și Culoare, unde am desfășurat ateliere de dezvoltare a autocontrolului și a inteligenței emoționale pentru copii, ateliere pentru părinți și logopedie.
 • 2012 – 2013 – Am dezvoltat și implementat împreună cu o colegă un proiect ce și-a propus sprijinirea copiilor în descoperirea vocației numit Vocces (vocație + succes). Acest proiect a fost implementat în două școli – Școala Ferdinand numărul 64 si în Școala Maica Domnului numarul 50  – și a avut ca scop identificarea calităților sau abilităților copiilor si dezvoltarea acestora prin activități concrete. 
Ultimele articole din blog
Call Now Button