Cum e la psiholog?

Oare funcționează terapia?

Ce poate face un psiholog și nu pot face singur?

Te întrebi și tu lucruri ăstea? E perfect normal să vrei să știi ce se întâmplă în cabinetul unui psiholog înainte să îți deschizi sufletul.

Cred că cel mai bun mod de a descoperi ce poți obține de la o colaborare cu un psiholog/psihoterapeut e să afli cum le-a fost altora care au trecut printr-un proces de psihoterapie.

Citește mai jos testimonialele lăsate de o parte dintre persoanele pe care am avut ocazia să le asist și să le fiu alături în una dintre perioadele dificile din viața lor.

MARIA, 36 ANI

Dupa mai multe incercari de a scapa de anxietate, am apelat la Anca Raducan intr-o perioada destul de cenusie din viata mea, din care simteam ca nu voi mai iesi. Personalitatea ei calda, intelegatoare, mi-a dat incredere in fortele proprii si m-a motivat sa-mi doresc sa depasesc aceasta stare. In trei luni de terapie am invatat sa identific cauzele si factorii care stateau la baza anxietatii mele, si, cel mai important, am invatat sa accept aceasta vulnerabilitate ca pe o parte din mine, cu intelegere si compasiune.

Multumesc, Anca, pentru ca ai fost alaturi de mine si pentru ca m-ai ajutat sa fac progrese atat de mari!

A. IONESCU, 28 ANI

Atacurile de panica frecvente si starile de anxietate m-au determinat sa caut ajutor, atunci cand nu am mai putut sa gestionez singura intensitatea lor si a emotiilor resimtite. Astfel, am cunoscut-o pe Anca si dupa trei luni in care ne-am intalnit saptamanal, am inceput sa simt ca ma recastig pe mine insami.  Am inceput sa invat sa recunosc factorii declansatori ai emotiilor mele si de asemenea, am inceput sa invat tehnici care mi-au permis sa ma descurc in gestionarea lor, atunci cand emotiile au aparut. Invat, de asemenea, sa nu ma mai straduiesc din rasputeri sa imi ascund vulnerabilitatile, sa nu ma mai concentrez pe “cum sa par bine”, ci mai mult pe “cum sa fiu bine”!

Ma simt norocoasa ca am intalnit-o pe Anca si increzatoare ca am un indrumator iscusit pe drumul spre a fi si a obtine ceea ce imi doresc!

LUCA, 39 ANI

Anca are talentul de a ghida pacientul către auto-identificarea sursei problemelor. Concret, deşi m-am dus la ea cu dificultăţi de suprafaţă, a ştiut să-mi câştige încrederea şi să-mi dea sentimentul de confort şi siguranţă necesare pentru a mă deschide faţă de ea şi pentru a discuta despre adevăratele resorturi din spatele problemelor mele. Apoi, am fost impresionat de modul în care ştie să ofere perspective noi asupra problemelor. De mai multe ori am plecat mai liniştit şi împăcat, după ce a pus problema mea într-o lumină nouă, la care nu mă gândisem, in care creierul / sufletul meu a înţeles-o şi acceptat-o mai bine.

Pot spune că seria de şedinţe cu Anca mi-a schimbat perspectiva asupra unei părţi din viaţa mea, şi că am pornit mai departe cu mult mai multă împăcare şi energie pozitivă. Mulţumesc, Anca!

ADINA, 37 ANI

 

Omul este ca o jucărie, are câteva de instrucțiuni de folosire. Diferența este că acestea nu sunt disponibile tuturor ca în cazul unei jucării, nu le primim când ne naștem și nici părinții noștri nu le primesc atunci când ne cresc. Ce am descoperit de-a lungul a trei luni a fost cum să descifrez aceste instrucțiuni, pe ce butoane să apăs, ce piesă vine unde și cum funcționează întregul mecanism al emoțiilor, al interacțiunii dintre oameni. Totul este foarte practic și ușor de înțeles… cu multe momente de UAU, DA, NU POT SĂ CRED CĂ NU M-AM GÂNDIT LA ASTA. Multumesc Anca & Co.!!!

ELENA, 40 ANI

Profunzime şi fineţe în analiză, caldura, un om care asculta cu atenţie ce îi spun, este atent la detalii şi, mai ales, are suficientă înţelepciune – şi cultură – cât să realizeze limitele formării sale şi, poate, să le depăşească. Mulţumesc! 

Call Now Button