CUM E SĂ LUCREZI CU MINE

Aici o să afli despre rezultatele pe care le obțin clienții mei, despre valorile după care mă ghidez, despre abordarea față de clienți și problemele lor, și despre ce este diferit în abordarea mea față de ceilalți profesioniști din domeniu.

Atunci când lucrezi cu mine, așteaptă-te să obții rezultatele dorite nu doar temporar, ci pe termen lung. Mai exact:

Tiparele tale emoționale, cognitive și de comportament vor deveni parte din trecut – de exemplu, tendința de a țipa sau de a-ți pedepsi copilul, evitarea situațiilor care îți trezesc anxietatea (cum ar fi contactul social sau singurătatea), mâncatul compulsiv sau autovătămarea.

Gândurile suicidare și impulsurile sau tentativele de suicid se vor reduce semnificativ, atât în frecvență cât și în intensitate.

Vei fi mai puțin furios, iar intensitatea emoției va fi mai scăzută. 

Tendința de a fi suspicios va scădea, iar depresia și anxietatea vor fi și ele reduse.

Vei începe să te simți confortabil în situații sociale și relațiile cu cei apropiați se vor îmbunătăți.

Va scădea tendința de a reacționa la situații declanșatoare (ex: foamea, stresul, abordarea unui subiect sensibil, oboseala, etc.), iar în momentele de criză vei putea fi mai conștient de emoțiile și gândurile tale.  

Astfel, vei deveni mai rezilient emoțional.

| Prin procesul psihoterapeutic, vei dezvolta abilități mai bune de a gestiona emoțiile și relații și îți vei crea o viață care merită trăită și prețuită. |

Credințele și valorile mele

Mă inspir în ceea ce fac din multe discipline, scriitori și practicieni: John Norcross, Jon Kabat Zinn, Carl Rogers, Marsha Linehan (a dezvoltat DBT), Scott Miller, Windy Dryden, Steven Heyes (terapia ACT) dar și din relațiile cu colegii cu care am lucrat de-a lungul timpului.

Abordarea mea terapeutică este o împletire a între mai multe metode de terapie diferite: 

  • Terapia cognitiv-comportamentală
  • Terapia prin acceptare și ngajament
  • Terapia dialectic-comportamentală
  • Terapia experiențială
  • Terapia sistemică 
  • Mindfulness

| Nu cred în eficiența participării la sesiunile de terapie doar pentru a veni și a împărtăși gândurile și sentimentele tale, analizând la nesfârșit amintirile din trecut. |

Modul meu de a lucra oferă, în mod esențial, o abordare practică, în cadrul unor angajamente clare, care se bazează pe premisa că, deși la origine multe dintre probleme emoționale nu au fost create de tine, stă în puterea ta să le rezolvi.

Pentru mine, terapia înseamnă să oferi o hartă sau o trusă de instrumente pentru o viață mai bună. Este despre rezultate tangibile, despre a stabili și a face progrese pentru a atinge scopuri – fie că scopul este să renunți la fumat, să obții un job, să menții un echilibru între job și viața personală, să găsești soluții pentru a rezolva o criză.

Mă concentrez pe dezvoltarea de abilități ca să te ajut să schimbi acele aspecte ale vieții tale care îți provoacă durere și stres – să recâștigi controlul asupra propriei tale minți, asupra emoțiilor tale și asupra comportamentului tău.

Ultimele articole din blog

Call Now Button