Home » AHA! Moments

AHA! Moments

 

12

Într-o casă cu doua sau trei camere, unde pereții sunt desenați cu personaje din povești, zâne, prieteni de la grădiniță și câteva animăluțe imaginate doar de micul artistului al casei, o familie cu un copil își trăiește viața în ritmul ei propriu, cu greutăți și bucurii. Cel puțin unul dintre părinți este interesat de cărți și informații despre parenting, iar copilul  lansează, vrând-nevrând, noi și noi provocări pentru ei. Pe un raft stă Haim Ginott, pe altul Alfie Kohn, pe noptieră un ghid practic despre „Cum îl Poți Reduce la Tăcerea în 3 Pași pe Puiul Tău în Miez de Noapte” , iar la baie (da, știu multe „taine” despre părinți), o carte apetisantă despre Secretele Inteligenței Emoționale ale Copilului. Doar știm cu toții că dragele mogâldețe au tot felul de căi ascunse de conectare emoțională cu ceilalți. Dacă părinții le-ar cunoaște, ar exploda tot universul lor de bucurie, iar lumea copilului ar înflori pur și simplu.

Deși nu-s de prisos cărțile de parenting, acestea au două mici „hibe”: nu explică ce poți face în situația ta particulară- după cum știm experiențele noastre sunt unice și de multe ori nu ni se potrivesc explicațiile sau metodele din cărți tocmai pentru că nu se pliază pe situația noastră specială. Și chiar dacă ești un părinte norocos căruia ți-a fost dedicată o carte cu strategii de parenting, dezavantajul va fi că nu vei avea cum să oferi feedback (nu există un contact direct între tine și autor), în cazul în care strategiile nu au dat rezultate sau cel puțin nu au dat rezultatele promise. Nu vei puetea nici să primești un feedback, în cazul în care realizezi vreun progres sau o iei pe cărări :).

Te invit, așadar, să explorăm în cadrul unei serii de ateliere de parenting, numite generic,  „AHA! Moments” , spațiul emoțional dintre tine și copilul tău din cele două perspective imposibil de tratat într-o carte.  Fiecare atelier va avea la bază un subiect particular încât să te poți înscrie la oricare.