Home » Despre mine » Formarea și experiența mea profesională

Formarea și experiența mea profesională

DE CE M-AM FĂCUT PSIGOLOG

Am devenit psiholog pentru că mi-am dorit să înțeleg cum funcționează psihicul uman și să mă ajuta să depășescă anumite perioade dificile din viața mea. Ulterior am descoperit psihoterapia și am aflat în cadrul formări ca terapeut că am resursele potrivite pentru a însoții oamenii să parcurgă situațiile dificile din viața lor și să găsească soluții pentru probleme care îi macină. În timp, am explorat atent mai multe abordări terapeutică: terapia experiențială, sistemică care este centrată pe familie, terapia prin acceptare și angajament și terapia prin joc. De asemenea mă inspir în practica mea și în scris din psihologia evoluționistă și neuroștiințele.

Din toate am învățat și am devenit mai bună în relație cu oamenii pe care îi ajut. Lucrez în special cu părinții și copiii sau adolescenții pentru că am o altă pasiune, apoape la fel de mare ca cea pentru psihicul uman – dragul de a îi învățat pe ceilalți lucruri despre ei înșiși prin joc sau prin activități practice.

 

FORMAREA PROFESIONALĂ

 • După ce am absolvit Facultatea de Psihologie am urmat cursurile de formare în Terapie Sistemică, centrată pe familie.
 • Ulterior am continuat urmând cursul de formare în consiliere şi psihoterapie în cadrul şcolii de formare şi dezvoltare personală S.P.E.R. Aici am parcurs 420 de ore de dezvoltare personală și 60 de ore de supervizare.
 • Din 2010 sunt psiholog cu drept de liberă practică în consiliere psihologic cu cod personal: 10249.
 • Mai târziu, în 2014,  am absolvit Masterul de Psihologie Școlară și Consiliere Educațională.
 • În 2015 am înfiinat „Cabinetul Individul de Psihologie Răducan Anca” cu codul de înregistrare: 10B5930.

 

EXPERIENȚA PROFESIONALĂ

În prezent lucrez la cabinetul meu localizat pe Bulevardul Unirii nr. 64-65 unde mă ocup de consiliere psihologică pentru părinți, copii, adolescenți și cupluri.

Colaborări: Clinica The Mind , Clinica Hope și JuKaVa.

În trecut:

 • Am colaborat cu Centrul Educațional Baby PlaySchool unde am oferit consultanță educațională (training despre psihologia copilului pentru educatoare, recrutare de personal, construirea curriculei)  și am organizat ateliere pentru părinți;
 • Am organizat ateliere de parenting despre: teama de eșec și nevoia de explorare a copilului, nevoia de acceptare și stabilirea limitelor, construirea siguranței emoționale, dezvoltarea preșcolarilor și educația potrivită stadiului în care se află.
 • Consiliere vocațională pentru tinerii din proiectul Descoperă dezvoltat de Asociația Create Yourself.
 •  Am lucrat ca psiholog în cadrul Grădiniței Elite unde am oferit training-uri pentru educare despre psihologia copilului, consiliere psihologică și ateliere pentru părinți, logopedie și terapie pentru copii.
 • Am colaborat cu After School Soare și Culoare unde am desfășurat ateliere de dezvoltare a autocontrolului și a inteligenței emoționale pentru copii, ateliere pentru părinți și logopedie.
 • În 2012 – 2013 am dezvoltat și implementat un proiect ce și-a propus sprijinirea copiilor în descoperire vocație numit Vocces (vocație + succes). Acest proiect a fost implementat în două școli – Școala Ferdinand numărul 64 si în Școala Maica Domnului numarul 50  – și a avut ca scop identificarea calităților sau abilităților copiilor si dezvoltarea acestora prin activități concrete.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *